Proteomická analýza různě odolných ozimých odrůd pšenic vůči abiotickému stresu – Bc. Barbora Nezbedová
Bc. Barbora Nezbedová
Diplomová práce
Proteomická analýza různě odolných ozimých odrůd pšenic vůči abiotickému stresu
Proteomic analysis of differently tolerant winter wheat cultivars to abiotic stress
Anotace:
Studium mechanismu stresových reakcí na molekulární a biochemické úrovni je předpokladem pro záměrné získávání odolnějších genotypů polních plodin a dalších zemědělsky významných rostlin. Cílem této diplomové práce bylo ověřit, zda odrůdy pšenice s vyšší odolností vůči chladu akumulují ve vegetativním stádiu více dehydrinů ve stresovaných pletivech. A dále zjistit, zda existuje závislost odolnosti …víceAbstract:
The study of the mechanism of stress reactions at the molecular and biochemical level is a prerequisite for the deliberate acquisition of more resistant genotypes of field crops and other agriculturally important plants. The aim of this thesis is to verify whether wheat varieties with higher resistance to cold accumulate more dehydrins in stressed plant tissue during the vegetative stage and to determine …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 7. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Dr. Ing. Pavel Vejl
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
NEZBEDOVÁ, Barbora. \textit{Proteomická analýza různě odolných ozimých odrůd pšenic vůči abiotickému stresu}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/7gmmo3/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Biotechnologie / Biotechnologie a šlechtění rostlin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv různých způsobů zpracování na antioxidační aktivitu a obsah vybraných antioxidantů pšenice seté (Triticum aestivum L.), pšenice jednozrnky (Triticum monococcum L.) a pšenice dvouzrnky [(Triticum dicoccum Schuebl (Schrank)]
Klára Podráská -
Hodnocení obsahu antioxidantů a antioxidační aktivity u vybraných materiálů pšenice seté (Triticum aestivum L.) a pšenice jednozrnky (Triticum monococcum L.)
Radek Šašinka -
Vliv sucha na klíčení vybraných genotypů pšenice seté (Triticum aestivum L.) a sóji luštinaté (Glycine max L.)
David Reif -
Hodnocení obsahu antioxidantů a antioxidační aktivity u vybraných materiálů pšenice seté (Triticum aestivum L.) a pšenice dvouzrnky [Triticum dicoccum Schuebl (Schrank)]
František Šmíd -
Transcriptomic analysis of barley (Hordeum vulgare L.) and wheat (Triticum aestivum L.): tool for crop improvement.
Filip ZAVADIL KOKÁŠ -
Vliv aplikace hnojiva s vodorozpustným fosforem na výnos a kvalitu ozimé pšenice (Triticum aestivum L.)
Nikola Hrubešová -
Vliv krátkodobého vodního deficitu na vybrané fyziologické charakteristiky pšenice seté (Triticum aestivum L.)
Semen Lysytskyi -
Detekce genů zodpovědných za zbarvení obilky u pšenice (Triticum aestivum L.)
Veronika Oravová
Název
Vložil
Vloženo
Práva