Bc. Vendula Dořmanová

Diplomová práce

Využití stanovení složek mléka v kontrole výživy a metabolismu dojnic

Use of determination of milk components in the control of nutrition and metabolism of dairy cows
Anotace:
Cílem práce bylo vyhodnotit změny mléčných složek v průběhu dvanácti měsíců se zaměřením na popis změn složení mléka v prvních 100 dnech laktace ve vztahu ke změnám BCS a výskytu negativní energetické bilance u dojnic. Dalším cílem bylo vyhodnotit korelační vztahy různých mléčných složek a vztah hodnot z vyšetření bazénových a individuálních vzorků mléka. Sledováno bylo složení mléka z kontroly užitkovosti …více
Abstract:
The aim of the work was to evaluate changes in milk components during twelve months with a focus on the description of changes in milk composition in the first 100 days of lactation in relation to changes in BCS and the occurrence of a negative energy balance in dairy cows. Another goal was to evaluate the correlation relationships of different milk components and the relationship of values from the …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. MVDr. Leoš Pavlata, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta