Bc. Zuzana Benedová
Diplomová práce
Stabilita stolních olejů
The stability of the edible oils
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývala dlouhodobým sledováním změn v kvalitě vybraných stolních olejů v závislosti na různém způsobu skladování při působení světla a v temnu při pokojové teplotě a v chladničce při teplotě 4 - 8 stupňů Celsia. Ke sledování změn byly použity řepkový, olivový, slunečnicový a palmový olej. Oleje byly vybrány na základě různého zastoupení mastných kyselin. Tuky a oleje mohou …víceAbstract:
This thesis look into long-term monitoring changes in quality of cooking oil depending on way of its storage. Oils were stored upon exposure to light and in the dark at room temperature and in the refrigerator at temperature from 4 to 8 degree Celsius. Canola oil, olive oil, sunflower oil and palm oil were chosen to monitor changes. Oils were chosen by their different content of fatty acid. Fats and …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Alena Hejtmánková, CSc.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Quality evaluation of cold-pressed hemp seed oil of industrial hemp varieties (Cannabis sativa L.)
Rebeka Hadlová -
Vliv dlouhodobého skladování na obsah vitaminu E v suchých skořápkových plodech
Kateřina Kratochvílová -
Stanovení vitaminu E v suchých skořápkových plodech
Veronika Kudelová -
Stanovení vitaminu E v odrůdách pšenice s odlišným zabarvením zrna
Markéta Veverková
Název
Vložil
Vloženo
Práva