Anna Svobodová

Bachelor's thesis

Využití konzervace vysokým tlakem.

Use of high pressure preservation
Abstract:
Tato bakalářská práce byla vypracována na Mendelově univerzitě v Brně na Zahradnické fakultě na Ústavu posklizňové technologie zahradnických produktů. Práce popisuje princip konzervace vysokým tlakem. Vliv na jednotlivé složky potravin jako je voda, tuk, bílkoviny. Popisuje vliv vysokého tlaku na mikroorganismy. Dále se práce zabývá vlivem na jakostní parametry potravin (chuť, vůně, textura). Práce …more
Abstract:
This bachelor thesis was prepared at Mendel University in Brno at Faculty of Horticulture at the Institute of Post-harvest Technology of Horticultural Products. The thesis describes the principle of preservation with high pressure. Impact on individual food ingredients such as water, fat, protein. Describes the effect of high pressure on microorganisms. Furthermore, the thesis deals with the influence …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 7. 5. 2018

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Pavel Híc, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of Horticulture

Bachelor programme / field:
Horticulture / Quality of plant food sources

Theses on a related topic

  • No theses on a related topic available.