Filip Nevěděl
Bachelor's thesis
Využití semen hroznů při výrobě vína
Utilization of grape seeds during winemaking
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá semeny hroznů a jejich využitím ve vinařství a látkami obsaženými v semenech. Teoretická část zahrnuje strukturu hroznu a chemické složení semen. Dále termín sklizně hroznů, separaci a sušení semen a také antioxidanty a fenolické látky. V experimentální části byl proveden pokus, na který byly použity dvě odrůdy révy vinné. Z první odrůdy Hibernal byly vyrobeny dva vzorky …moreAbstract:
The bachelor thesis deals with grape seeds and their utilization in winemaking and substances contained in the seeds. The theoretical part includes the grape structure and the chemical composition of seeds, as well as the time slot of harvesting grapes, separation and drying seeds and also antioxidants and phenolic substances. In the experimental part an experiment was carried out, using two sorts …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2018
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / field:
Horticultural Engineering / Viticulture and Viniculture
Theses on a related topic
-
Patogeny révy vinné a možnosti ochrany
Jitka Jedličková -
Současné trendy ve šlechtění révy vinné s révou amurskou.
Viktor Repin -
Antioxidanty ve vybraných odrůdách hrušní
Barbora Havlíčková -
Antioxidanty v plodech rakytníku řešetlákového a jeho produktech
Lenka Říhová -
Volné radikály a antioxidanty v reprodukční fyziologii zvířat
Nina MOKRÁČKOVÁ -
Ultravysokomolekulární polyethylen a jeho modifikace antioxidanty
Klára Zábojníková -
Polyfenoly a antioxidanty u povijnice batátové (Ipomoea batatas)
Terezie Husarová -
Přirozené antioxidanty v potravinách jako prevence oxidativního stresu v organismu
Natálie Kaserová