Využití semen hroznů při výrobě vína – Filip Nevěděl
Filip Nevěděl
Bachelor's thesis
Využití semen hroznů při výrobě vína
Utilization of grape seeds during winemaking
Anotácia:
Bakalářská práce se zabývá semeny hroznů a jejich využitím ve vinařství a látkami obsaženými v semenech. Teoretická část zahrnuje strukturu hroznu a chemické složení semen. Dále termín sklizně hroznů, separaci a sušení semen a také antioxidanty a fenolické látky. V experimentální části byl proveden pokus, na který byly použity dvě odrůdy révy vinné. Z první odrůdy Hibernal byly vyrobeny dva vzorky …viacAbstract:
The bachelor thesis deals with grape seeds and their utilization in winemaking and substances contained in the seeds. The theoretical part includes the grape structure and the chemical composition of seeds, as well as the time slot of harvesting grapes, separation and drying seeds and also antioxidants and phenolic substances. In the experimental part an experiment was carried out, using two sorts …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / odbor:
Horticultural Engineering / Viticulture and Viniculture
Práce na příbuzné téma
-
Zastoupení biologicky aktivních látek v semenech révy vinné (Vitis vinifera L.)
Štěpánka Horníčková -
Hodnocení vybraných parametrů kvality hroznů révy vinné (Vitis vinifera L.)
Marie Kozáková -
Patogeny révy vinné a možnosti ochrany
Jitka Jedličková -
Současné trendy ve šlechtění révy vinné s révou amurskou.
Viktor Repin -
Ověření účinků organické hmoty na růst révy vinné a kvalitativní parametry hroznů
Patrik Zatloukal -
Syntetické antioxidanty a jejich klinická relevance v potravinářském a farmaceutickém průmyslu
Marie Váňová -
Antioxidanty ve vybraných odrůdách hrušní
Barbora Havlíčková -
Antioxidanty v plodech rakytníku řešetlákového a jeho produktech
Lenka Říhová