Proteomická analýza antimikrobiálních účinků terpenů pomocí MALDI-TOF – Bc. Linda Nezbedová
Bc. Linda Nezbedová
Master's thesis
Proteomická analýza antimikrobiálních účinků terpenů pomocí MALDI-TOF
MALDI-TOF proteomic analysis of antimicrobial effect of terpenes
Anotácia:
Antimikrobiální aktivita složek silic, je známa od pradávna, mechanismus jejich antibakteriálního účinku byl však objasněn teprve nedávno; tyto látky způsobují rozsáhlé změny na buněčné membráně: ovlivňují propustnost membrány, porušují lipidovou dvojvrstvu a podmiňují změny v syntéze proteinů. Právě syntéza proteinů způsobená stresem podmíněným antibakteriální látkou je neprozkoumanou oblastí a dosud …viacAbstract:
Antimicrobial activity of essential oils components has been known for many years, but the mode of their antibacterial action has been clarified recently; these substances cause many changes in the cell membrane structure: affect membrane permeability, break lipid bilayer and affect changes in protein synthesis. Only few studies have been published in the area of the protein synthesis induced by stress …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Pavel Klouček, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
NEZBEDOVÁ, Linda. \textit{Proteomická analýza antimikrobiálních účinků terpenů pomocí MALDI-TOF}. Online. Diplomová práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/7iwgdz/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / odbor:
Nutrition and Foodstuffs / Nutrition and Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
Názov
Vložil
Vložené
Práva