Diacetyl jako parametr jakosti červeného vína, změny jeho obsahu při rozdílné technologii výroby vína – Bc. Tomáš JUŘÍK
Bc. Tomáš JUŘÍK
Master's thesis
Diacetyl jako parametr jakosti červeného vína, změny jeho obsahu při rozdílné technologii výroby vína
Diacetyl as a Parameter of Quality of Red Wine and Changes of its Content Using Different Wine-making Technologies
Abstract:
Cílem diplomové práce bylo popsat zpracování vinné révy a výrobu červeného vína, zaměřit se na fázi jablečno-mléčného kvašení a charakterizovat diacetyl, látku udávající máslové aroma a chuť vínu, a metody jeho stanovení. V experimentální části bylo metodou HPLC stanovena koncentrace diacetylu ve vzorcích vína dvou odrůd (Cabernet Moravia a Zweigeltrebe) a popsána závislost jeho množství na průběhu …moreAbstract:
The aim of this thesis was to describe processing of grapes and red wine production, focus on malolactic fermentation and characterize diacetyl, a substance supplying buttery flavour, and methods of its determination. In the practical part diacetyl in wine samples of two varieties (Cabernet Moravia and Zweigeltrebe) was determined by HPLC, and there were described its dependence on malolactic fermentation …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 19. 8. 2011
Identifier:
22622
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
JUŘÍK, Tomáš. \textit{Diacetyl jako parametr jakosti červeného vína, změny jeho obsahu při rozdílné technologii výroby vína}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2011. Available from: https://theses.cz/id/7k0snk/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
JUŘÍK, Tomáš. Diacetyl jako parametr jakosti červeného vína, změny jeho obsahu při rozdílné technologii výroby vína. Zlín, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 19. 08. 2011
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production
Theses on a related topic
-
Stanovení hlavních dikarbonylových sloučenin vína
Romana TUREČKOVÁ