Růst a přežívání bifidobakterií v mléce přežvýkavců – Bc. Ondřejka Vološčuková
Bc. Ondřejka Vološčuková
Master's thesis
Růst a přežívání bifidobakterií v mléce přežvýkavců
Growth and survival ability of bifidobacteria in milk of ruminants
Anotácia:
Probiotické bakterie se často podávají v podobě fermentovaných mléčných produktů. Mezi probiotické rody patří i bifidobakterie, které jsou spojovány se zdravou střevní mikrobiotou. V současnosti je tento rod často používán jako probiotikum právě v mléčných výrobcích. Mléko a mléčné výrobky jsou podstatnou složkou výživy. Jedno z nejdůležitějších technologických kritérií, které musí probiotické kultury …viacAbstract:
The most frequently are probiotics received in fermented milk products. Bacteria of genus Bifidobacterium belong to probiotic bacteria. Bifidobacteria are important part of the normal gastrointestinal microbiota. They are related to good intestinal health and they have generally positive effects on the host. Consequently, bifidobacteria are often used as probiotics. Milk has a balanced composition …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: prof. Ing. Eva Vlková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
VOLOŠČUKOVÁ, Ondřejka. \textit{Růst a přežívání bifidobakterií v mléce přežvýkavců}. Online. Diplomová práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2017. Dostupné z: https://theses.cz/id/7khk4z/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / odbor:
Farm Products Quality and Processing / Farm Products Quality and Processing
Práce na příbuzné téma
-
Výběr a testování nových prebiotických substrátů pro bifidobakterie
Marie Makovská -
Růst bifdidobakterií v mléce přežvýkavců
Ondřejka Vološčuková -
Microbiological parameters of goat´s milk yogurts and sheep´s milk yogurts
Aneta Náplavová -
Projekt implementace systému Milk Run ve vybrané společnosti
Kamila Gertnerová -
Development of the Chinese Milk-Tea Market in Informatization
Pengsen Wang -
Consumption of Bubble Milk Tea in Cambodia
Chanvireak Chou -
Influence of heat treatment on composition and properties of drinking milk
Maksym Biehlitse -
Effect of calving season and age at first calving on milk production in Czech Fleckvieh cattle
Doris Aikins
Názov
Vložil
Vložené
Práva