Bc. Jana Belokostolská

Diplomová práce

"Luxus na tanieri" Kultúrne praktiky produkcie a spotreby luxusu v oblasti stravovania.

Luxury on the Plate: Cultural Praxis of Eating as the Luxury Production
Abstract:
The author is using the theoretical and empirical knowledge to identify, analyze and interpret the cultural practices of production and consumption of luxury in eating. The assumption is that in postmodern consumer society the consumption of luxury goods and services is used for individual self-identification in the social field or to obtain or retain social status. Considered in terms of capital, …více
Abstract:
Autorka sa pomocou teoretických znalostí a empirických poznatkov pokúša identifikovať, analyzovať a interpretovať kultúrne praktiky produkcie a spotreby luxusu v stravovaní. Vychádza z predpokladu, že spotreba luxusných tovarov a služieb je aj v postmodernej konzumnej spoločnosti využívaná na sebaidentifikáciu jedinca v sociálnom poli, na získanie alebo udržanie si spoločenského statusu. Uvažuje v …více
 
 
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 5. 2012

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 12. 6. 2012
  • Vedoucí: Mgr. Eva Šlesingerová, Ph.D.
  • Oponent: doc. PhDr. Kateřina Nedbálková, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Fakulta sociálních studií