"Luxus na tanieri" Kultúrne praktiky produkcie a spotreby luxusu v oblasti stravovania. – Bc. Jana Belokostolská
Bc. Jana Belokostolská
Diplomová práce
"Luxus na tanieri" Kultúrne praktiky produkcie a spotreby luxusu v oblasti stravovania.
Luxury on the Plate: Cultural Praxis of Eating as the Luxury Production
Abstract:
The author is using the theoretical and empirical knowledge to identify, analyze and interpret the cultural practices of production and consumption of luxury in eating. The assumption is that in postmodern consumer society the consumption of luxury goods and services is used for individual self-identification in the social field or to obtain or retain social status. Considered in terms of capital, …víceAbstract:
Autorka sa pomocou teoretických znalostí a empirických poznatkov pokúša identifikovať, analyzovať a interpretovať kultúrne praktiky produkcie a spotreby luxusu v stravovaní. Vychádza z predpokladu, že spotreba luxusných tovarov a služieb je aj v postmodernej konzumnej spoločnosti využívaná na sebaidentifikáciu jedinca v sociálnom poli, na získanie alebo udržanie si spoločenského statusu. Uvažuje v …více
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 5. 2012
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/j6nop/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 12. 6. 2012
- Vedoucí: Mgr. Eva Šlesingerová, Ph.D.
- Oponent: doc. PhDr. Kateřina Nedbálková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
BELOKOSTOLSKÁ, Jana. \textit{''Luxus na tanieri'' Kultúrne praktiky produkcie a spotreby luxusu v oblasti stravovania.}. Online. Diplomová práce. Brno: Masarykova univerzita, Fakulta sociálních studií. 2012. Dostupné z: https://theses.cz/id/7khs70/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Fakulta sociálních studiíMasarykova univerzita
Fakulta sociálních studiíMagisterský studijní program / obor:
Sociologie / Sociologie
Práce na příbuzné téma
-
Spotřeba potravin jako součást identity Evropanů
Jana Koldová -
Spotřební kultura a skupinová identita generace Z
Viktória Hurajtová -
Kultura spotřeby a utváření národní identity ve vztahu českých spotřebitelů k přetransformovaným značkám po roce 1989
Zlata Bauerová -
Spotřební kultura a skupinová identita metalistů
Pavlína Šťastná -
Identita, hodnoty a politika životních stylů představitelů antikonzumenství
Kateřina Vlková -
Spotřební kultura a skupinová identita
Oleg Shigin -
Jedlo ako liek: Vybrané liečivé ingrediencie v antike
Natália Kosmeľová