Bc. Silvie DAŇKOVÁ

Bakalářská práce

Sledování účinků kyseliny sorbové a jejich solí na vybrané mikroorganizmy izolované z potravin

Bactericidal effect of sorbic acid and its salts on bacteria isolated from food.
Anotace:
Teoretická část této práce je zaměřena na obecnou charakteristiku chemické konzervace zejména pomocí organických kyselin a jejich solí. Tato aditiva je možno použít jako antimikrobiální látky nejen k povrchovému ošetření masa. Drůbeží maso, jako typicky neúdržná potravina se svou bohatou mikroflórou, je vhodným kandidátem pro dekontaminaci pomocí organických kyselin. Pro případ možnosti použití kyseliny …více
Abstract:
The theoretical part is focused on general characteristics of chemical preservation, especially organic acids and their salts. These additives can be used as antimicrobial agents not only for the meat surface treatment. Fresh poultry meat is suitable for decontamination by organic acids because its shelf life is not too long.. For this possibility, it is efficient to observe antimicrobial activity …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 6. 2008
Zveřejnit od: 2. 6. 2008
Identifikátor: 7827

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 19. 6. 2008

Citační záznam

Jak správně citovat práci

DAŇKOVÁ, Silvie. Sledování účinků kyseliny sorbové a jejich solí na vybrané mikroorganizmy izolované z potravin. Zlín, 2008. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 02. 06. 2008

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 2. 6. 2008 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin