Význam mléka a mléčných výrobků ve výživě člověka – Nela Maroušková
Nela Maroušková
Bakalářská práce
Význam mléka a mléčných výrobků ve výživě člověka
The importance of milk and diary products in human nutrition
Anotace:
Mléko a mléčné výrobky jsou nedílnou součástí lidské stravy a patří k základním potravinám. Mléko je důležité především svým obsahem plnohodnotných bílkovin. Mléčný tuk je lehce stravitelný. Zdrojem energie je disacharid laktóza. Z minerálních látek je zastoupen nezbytný vápník a fosfor, dále obsahuje draslík, sodík, hořčík, chlór a síru. V mléce je obsažena i řada stopových prvků, například železo …víceAbstract:
Milk and dairy products become integral part of human nutrition and belong to common food. Milk is very valuable because it contains complete proteins. Its disaccharide lactose is a source of energy. Butterfat is easily digestible. Besides potassium, sodium, magnesium, chlorine and sulfur milk contains also dietary elements like calcium and phosphorus. Milk also contains many trace elements like iron …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Alena Hejtmánková, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MAROUŠKOVÁ, Nela. \textit{Význam mléka a~mléčných výrobků ve výživě člověka}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/7lxttr/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Kysané mléčné výrobky ve výživě dospělých
Roman MEZEY -
Health risks of natural toxins in surface waters
Barbara Kubíčková -
Optimization of production process in milk industry
Sujeewa Buddhasiri -
Mléko a mléčné výrobky ve stravě dětí základních škol
Jiří Kučera -
Effect of calving season and age at first calving on milk production in Czech Fleckvieh cattle
Doris Aikins -
Microbiological parameters of goat´s milk yogurts and sheep´s milk yogurts
Aneta Náplavová -
Staročeské reálie - názvy jídel. Mléko a produkty z mléka
Marie Beňová
Název
Vložil
Vloženo
Práva