Eliška Paukertová
Bachelor's thesis
Základní parametry mouky
Basic parameters of flour
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá hodnocením kvalitativních parametrů různých druhů mouky. V Teoretické části je popsána vlastnosti, výroba a složení mouky. V experimentální části byly stanoveny různé parametry mouky, například vlhkost, kyselost, obsah popela, obsah lepku nebo zrnitost. Tyto parametry byly mezi jednotlivými moukami porovnány a zhodnoceny.Abstract:
The evaluation of the quality parameters of different types of flour are the aim of this bachelor's thesis. The properties, production and composition of flour are described in the theoretical part and in the experimental part, various flour parameters were determined, for example moisture, acidity, ash content, gluten content or graininess. These parameters were compared and evaluated between individual …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 7. 7. 2023
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Tomáš Hájek, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Paukertová, Eliška. Základní parametry mouky. Pardubice, 2023. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Vliv odrůdy hrachu setého na obsah organických živin
Lucie Lukášová -
Vliv klíčení a vaření na stravitelnost a obsah vlákniny ve vybraných druzích fazolí
Martina Hozová -
Vliv způsobu kultivace a dezintegrace řasové biomasy na obsah a výtěžnost nutričních faktorů
Dušan SAMEK -
Odstraňování kovů z vodného prostředí pomocí popela ze spalování biomasy rostlinného původu.
Lucie Marcaliková -
Stravitelnost a obsah vlákniny ve vybraných druzích fazolí
Eliška ELIÁŠOVÁ -
On-Line Advertisement System
Andrej Zito -
Návrh projektu a aplikace metodiky projektového managementu v podniku
Andrej Zito -
Designing a Styles- and Strategies-Based Course for Adults
Zita Biberlová