Faktory ovlivňující počet somatických buněk v mléce přežvýkavců – Jakub Gajdoš
Jakub Gajdoš
Bakalářská práce
Faktory ovlivňující počet somatických buněk v mléce přežvýkavců
Factors influencing the number of somatic cells in the milk of ruminants
Anotace:
Tato práce má za úkol poukázat na změny mléčných složek, které byly způsobeny zvýšeným množstvím somatických buněk (SB) v mléce. Somatické buňky v mléce jsou buňky, které pochází především z epitelu mléčné žlázy a krve. Jejich zvýšená hodnota v mléce tedy indikuje poškození či opotřebení vnitřní tkáně vemene přežvýkavců, a proto jsou důležitým hygienickým parametrem při zpeněžování mléka. Existuje …víceAbstract:
The aim of this work is to point out the changes in milk components that were caused by the increased amount of somatic cells (SC) in milk. The somatic cells in milk are cells that come from the epithelium of the mammary gland and blood. Their increased value in milk therefore shows damage to the internal tissue of the udder of ruminants. That’s why they are an important hygienic indicator in the …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Veronika Legarová, Ph.D.
- Oponent: Jaromír Ducháček, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
GAJDOŠ, Jakub. \textit{Faktory ovlivňující počet somatických buněk v~mléce přežvýkavců}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/7m49kk/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program:
Kvalita potravin a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Účinky environmentálních kontaminantů na somatické testikulární buňky
Affiefa Yawer -
Somatické buňky v kozím mléce
Jana Hrubá -
Somatické buňky v mléce a jejich vliv na technologické vlastnosti mléka
Renáta Lovasová -
Caleosin as a fusion tag for recombinant production of proteins in plant BY-2 cells
Paula Del Rey Bajo -
Impact of knockout of human metallothionein-3 by CRISPR/Cas9 technology on cisplatin-chemosensitivity and metastasis progression on prostate cancer cells by Chick Chorioallantoic Membrane assay (CAM)
Markéta Pevná -
Microbiological parameters of goat´s milk yogurts and sheep´s milk yogurts
Aneta Náplavová -
Consumption of Bubble Milk Tea in Cambodia
Chanvireak Chou -
Development of the Chinese Milk-Tea Market in Informatization
Pengsen Wang
Název
Vložil
Vloženo
Práva