Dana JELÍNKOVÁ
Bachelor's thesis
Mastné kyseliny v různých druzích potravin
Fatty acids in different kinds of food
Abstract:
Bakalářská práce je zaměřena na charakteristiku mastných kyselin v různých druzích potravin. V práci je popsána stavba mastných kyselin, možné procesy jejich oxidace, rovněž možnosti výroby rostlinných olejů. Dále jsou charakterizovány esenciální mastné kyseliny řady (n-3 a n-6). Obsah jednotlivých mastných kyselin v potravinách ukazují tabulky. V samostatné kapitole jsou prezentovány příklady obsahů …moreAbstract:
Bachelor's thesis is focused on fatty acids in various types of food. The work describes the structure of fatty acid oxidation and the possibilities of production of vegetable oils. The thesis deals also the essential fatty acids (n-3 and n-6). The last part of the work contains examples of individual fatty acids kontent in certain foodstuffs.
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 5. 2011
Identifier:
14872
Thesis defence
- Date of defence: 13. 6. 2011
- Supervisor: doc. Ing. František Buňka, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
JELÍNKOVÁ, Dana. Mastné kyseliny v různých druzích potravin. Zlín, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 30. 05. 2011
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies
Theses on a related topic
-
Trans nenasýtené mastné kyseliny vo výžive človeka
Lucia Balleková -
Obsah trans-nenasycených mastných kyselin ve vybraných potravinářských výrobcích
Klára Nohynková -
Nenasycené mastné kyseliny ve stravě hospitalizovaných pacientů
Veronika KONHEFROVÁ -
Vliv antioxidantu na rychlost oxidace methylesterů mastných kyselin slunečnicového oleje
Barbora Soukupová -
Oxidace mastných kyselin a její regulace
Veronika Václavková -
Oxidace proteinů a lipidů u ryb: dráhy, kinetika a produkty
Nima HEMATYAR -
Význam syntázy mastných kyselin v působení dietetických mastných kyselin na epiteliální buňky tlustého střeva
Jana Bogorová -
Možnosti sledování vlivu zvýšené konzumace zeleniny a potravinových zdrojů omega-3 mastných kyselin na hladinu alimentárních antioxidantů a omega-3 mastných kyselin v krevní plazmě konzumentů.
Jana SVOBODOVÁ