Využití enologických taninů při výrobě vína – Jan Dřímal
Jan Dřímal
Bachelor's thesis
Využití enologických taninů při výrobě vína
Usage of oenology tannins in the process of wine making
Anotácia:
Tato bakalářská práce se zabývá použití enologických taninů při výrobě vína. V úvodní teoretické sekci jsou charakterizovány fenolické látky, které jsou nezbytné pro pochopení problematiky taninů. Je zde také rozebráno téma působení fenolických látek na lidský organismus. Ve experimentální části pracuji se vzorky vín pocházející ze Zámeckého vinařství Bzenec. Zde mám k dispozici 5 vzorků vína ročníku …viacAbstract:
This thesis pursues the usage of oenology tannins in the process of wine making. In the theoretical part the phenolics are defined, because they are essential to understanding the tannins. There is also the influence of phenolics on human organism examined.In the experimental part I work with some wine samples coming from Zámecké vinařství Bzenec. There are five wine samples from 2014 available. A …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 6. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 20. 6. 2016
- Vedúci: Ing. Kamil Prokeš, Ph.D.
- Oponent: Jiří Těthal, Mgr. Ing.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / odbor:
Horticultural Engineering / Viticulture and Viniculture
Práce na příbuzné téma
-
The Complexity of Smart Services and Structure of the Smart City
Sok Dina -
Complexity of Sentence Structure in Harry Potter and the Philosopher's Stone and Harry Potter and the Deathly Hallows
Martina Růžičková -
Position of the Krasnodar Region Wine Industry in the International Market
Evgeniia Chekova -
Technologie výroby vína pomocí řízené a spontánní fermentace
Hana Svobodová -
Vliv stupně oxidace moštů na senzorické a analytické vlastnosti vín révy vinné
Zdeněk Řihák -
Porovnání technologie řízené mikrooxidace a výroby vín v sudech.
Julie Londová -
Vinařské obce Strážnice, Petrov a Sudoměřice
Martin Šachinger -
Vliv použitých kvasinek na aromatický profil výsledného vína u odrůdy Sauvignon blanc.
Lenka Havelková
Názov
Vložil
Vložené
Práva