Obsah základních analytických složek ve vybraných masných výrobcích – Bc. Tereza KŘIVÁKOVÁ
Bc. Tereza KŘIVÁKOVÁ
Diplomová práce
Obsah základních analytických složek ve vybraných masných výrobcích
The content of basic analytical constituents in selected meat products
Anotace:
Cílem této práce bylo ve vybraných masných výrobcích (minimálně 50 kusů výrobků) stanovit vybrané analytické hodnoty (obsah vody, tuku, bílkovin, kolagenních částí a soli) pomocí metody NIR. Za materiál bylo zvoleno pět druhů masných výrobků špekáček, vídeňský párek, gothajský salám, anglická slanina a vysočina od 10 různých výrobců z České republiky. Po vyhodnocení výsledků lze konstatovat, že výrobek …víceAbstract:
The aim of this study was to assess selected analytical values (water content, fat, protein, collagen and salt parts) in chosen meat products ( at least 50 pieces of product) using NIR methods. There were chosen five kinds of meat product as a studying material ham sausage ("špekáček"), sausage ("vídeňský párek"), salami ("gothajský salám"), salami ("vysočina"), bacon ("anglická slanina") from ten …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2016
Zveřejnit od: 22. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Pavel Smetana, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KŘIVÁKOVÁ, Tereza. \textit{Obsah základních analytických složek ve vybraných masných výrobcích} [online]. České Budějovice, 2016 [cit. 2023-09-30]. Dostupné z: https://theses.cz/id/7ovycy/. Diplomová práce. Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta. Vedoucí práce Ing. Pavel Smetana, Ph.D.
Jak správně citovat práci
KŘIVÁKOVÁ, Tereza. Obsah základních analytických složek ve vybraných masných výrobcích. Č. Budějovice, 2016. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 22.4.2016
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 22. 4. 2016 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zemědělské inženýrství / Zemědělské inženýrství - Zpracování produktů
Práce na příbuzné téma
-
Masné výrobky s přídavkem živočišné bílkoviny
Šárka Buchtíková -
Technologické vyhodnocení výroby masného výrobku z masa kuřat krmených přídavkem kmínu kořenného v porovnáním s masným výrobkem s přídavkem kmínu do díla
Tereza Radová -
Nutriční hodnota vybraných masných výrobků
Jana Hajduchová -
Stanovení výživové hodnoty masných výrobků
Markéta Piechowiczová -
Palmový tuk
Michaela Krupková -
Přispívá skutečně mléčný tuk k rozvoji aterosklerózy?
Martina Otáhalová -
Kokosový tuk
Izabela Vojsovičová -
Mléčný tuk a jeho využití v potravinářských technologiích
Martina Nejedlíková
Název
Vložil
Vloženo
Práva