Klára Kožušníková
Bachelor's thesis
Barva u vína
The colour of wine
Abstract:
Bakalářská práce na téma “Barva u vína“ se věnuje technologiím výroby červeného i růžového vína, chemickým složením vína a faktory, které ovlivňují barvu u vína. Jsou zde stručně popsané antokyany a fyzikálně-chemické procesy, které způsobují jejich degradaci. Práce popisuje rozmanitou barevnou škálu vín a je zde také uvedeno subjektivní a objektivní hodnocení barvy. Praktická část se zabývá stanovením …moreAbstract:
The bachelor thesis “The colour of wine“ describes technologies of red and rose wine production, chemical composition of wine and factors that influence color of wine. There are briefly described anthocyanins and physico-chemical processes that cause their degradation. The work describes a various color range of wines and there is also subjective and objective color assessment. The practical part focuses …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 4. 2019
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Viera Šottníková, Ph.D.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Wood Extractive Compounds - Extraction, Chemical composition, Biological activity, Native durability
Pavel Sablík -
Key processes of long-term bentonite-water interaction at 90°C: Mineralogical and chemical transformations
Pavla Filipská -
Souvislost mezi barvou a antioxidačními vlastnostmi vína
Eva Kohoutková