Barbora Jarmarová

Bachelor's thesis

Vláknina v potravinách rostlinného původu

Fiber in food of plant origin
Abstract:
Literární část práce se zabývá jednotlivými formami vlákniny, zdroji rostlinného původu, ve kterých se běžně vláknina vyskytuje. Dále popisuje možnosti stanovení vlákniny, rozdělení a charakteristiku jednotlivých metod.V praktické části byla provedena analýza vybraných druhů ovoce, zeleniny a potravinového výrobku na obsah nerozpustné vlákniny metodou podle Henneberga a Stohmanna. Získané hodnoty byly …more
Abstract:
The literary part of the bachelor thesis deals with individual forms of fiber, source of plant origin, in which the fiber is present. It also describes the possibilities of fiber determination, distribution and characterization of individual methods.In the practical part of the bachelor thesis, an analysis of selected fruits, vegetables and food products on the insoluble fiber content was carried out …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 7. 5. 2018

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Miroslav Horák, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of Horticulture

Bachelor programme / field:
Horticulture / Quality of plant food sources