Antibakteriální a antiseptické látky přírodního charakteru a jejich interakce s antibiotiky – Ing. Lucie Malá
Ing. Lucie Malá
Doctoral thesis
Antibakteriální a antiseptické látky přírodního charakteru a jejich interakce s antibiotiky
Natural-derived antibacterial and antiseptic compounds and their interactions with antibiotics
Anotácia:
Rezistence bakterií vůči antibiotikům je celosvětovým problémem vyskytujícím se nejen v nemocničních prostředích, ale i v živočišné produkci, kde bakteriální infekce nejsou výjimkou. Hospodářská zvířata mohou být asociována např. stafylokoky nebo streptokoky, jež jsou spojovány s infekcemi kůže. Jednou z možností, jak snížit progresi bakteriální antibiotické rezistence a omezit její následky v terapii …viacAbstract:
Bacterial resistance to antibiotics is a worldwide problem occurring not only in hospital environments, but also in animal production, where bacterial infections are not an exception. Livestock can be associated with e.g. staphylococci or streptococci which is involved with skin infections. One of the possible ways of reducing the progression of bacterial antibiotic resistance and restriction of its …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 9. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: prof. MVDr. Eva Skřivanová, Ph.D.
- Oponent: Pavel Klouček, Ph.D., doc. Ing., David Zapletal, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MALÁ, Lucie. \textit{Antibakteriální a antiseptické látky přírodního charakteru a jejich interakce s antibiotiky}. Online. Dizertačná práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/7rpnp2/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesDoctoral programme:
Animal Science
Názov
Vložil
Vložené
Práva