Vliv homogenizačního procesu a přídavku fycocoloidů na reologické vlastnosti mléčných nápojů. – Bc. Lucie Cmajdálková
Bc. Lucie Cmajdálková
Master's thesis
Vliv homogenizačního procesu a přídavku fycocoloidů na reologické vlastnosti mléčných nápojů.
The impact of homogenization process and phycocolloids addition on the rheological properties of milk-based beverages
Abstract:
V této diplomové práci byl zkoumán vliv přídavku furcellaranu a také vliv jednostupňové homogenizace na reologické vlastnosti vyrobených mléčných nápojů s příchutí kakaa. Modelové vzorky obsahovaly přídavek furcellaranu o koncentraci 0,25 % nebo 0,50 % (w/w). Jednostupňová homogenizace proběhla buď při tlaku 100 bar nebo 200 bar. Pro porovnání byly také zařazeny vzorky nehomogenizované a rovněž vzorek …moreAbstract:
In this diploma theses, the effect of furcellaran addition and single-stage homogenization on the rheological properties of cocoa-flavoured dairy beverages was investigated. The model samples contained furcellaran at concentrations of 0,25% or 0,50% (wt/wt). The single-stage homogenization régime was realized at a pressure of 100 bars or 200 bars. For comparison, non-homogenized samples of dairy beverages …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 6. 5. 2021
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Richardos Nikolaos Salek, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
CMAJDÁLKOVÁ, Lucie. \textit{Vliv homogenizačního procesu a přídavku fycocoloidů na reologické vlastnosti mléčných nápojů.}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2021. Available from: https://theses.cz/id/7sxnsh/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Cmajdálková, Lucie. Vliv homogenizačního procesu a přídavku fycocoloidů na reologické vlastnosti mléčných nápojů.. Zlín, 2021. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Food Technology / Technologie potravin
Theses on a related topic
-
Vliv dvojstupňové homogenizace na reologické vlastnosti tavených sýrových omáček během skladováni
Nela Švajdová -
Vliv vybraných fykokoloidů a dvoustupňové homogenizace na reologické vlastnosti tavených sýrových omáček
Kristýna Vinklárková -
Vliv procesu homogenizace na vybrané vlastnosti tavených sýrových omáček
Milan Sýkora