Lukáš Navrátil

Bakalářská práce

Technologie výroby plísňových sýrů

The Production Technology of Mold Cheeses
Anotace:
Tato bakalářská práce je zaměřena na technologii výroby plísňových sýrů, a to jak sýry s plísní uvnitř hmoty, tak sýry s plísní na povrchu. Jsou zde popsány suroviny potřebné k výrobě plísňových sýrů, konkrétně mléko včetně základních poznatků o jeho složení, dále mlékařské a plísňové kultury, syřidla a přídatné látky napomáhající úspěšné výrobě sýrů. Následně je v práci popsáno rozdělení plísňových …více
Abstract:
This bachelor's thesis is focused on the production technology of mold cheeses, both cheeses with mold inside the matter (so-called blue cheeses) and cheeses with mold on the surface (so-called soft-ripened cheeses). It describes the raw materials needed for the production of mold cheeses, namely milk, including basic knowledge about its composition, as well as dairy and mold cultures, rennet and additives …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 3. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Alena Saláková, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin