Stanovení biogenních aminů v produktech živočišného původu z farmářské produkce – Bc. Kateřina HUDCOVÁ
Bc. Kateřina HUDCOVÁ
Diplomová práce
Stanovení biogenních aminů v produktech živočišného původu z farmářské produkce
Biogenic Amines Determination in Foodstuff of Animal Origin Manufactured in Farms
Anotace:
Cílem diplomové práce bylo monitorovat obsah biogenních aminů ve vybraných produktech živočišného původu z farmářské produkce na území České republiky a Slovenska. Jednotlivé vzorky farmářských výrobků byly zakoupeny z obchodní sítě v rámci regionálních farmářských trhů, nebo získány přímo na farmách. Celkem bylo k analýze předloženo 65 vzorků. Vzorky byly rozděleny do skupin na fermentované mléčné …víceAbstract:
Purpose of this diploma is to monitor a content of biogenic amines in selected products of animal origin that are produced in the farms of Czech Republic and Slovakia. Samples of these farm products were purchased from the regional farmers' markets or straight from the farmers. Altogether 65 samples were analyzed. The samples were divided into fermented dairy product group and fermented meat product …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2012
Zveřejnit od: 2. 5. 2012
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Helena Velichová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
HUDCOVÁ, Kateřina. Stanovení biogenních aminů v produktech živočišného původu z farmářské produkce. Zlín, 2012. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2012
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 2. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Monitoring obsahu biogenních aminů ve vybraných fermentovaných potravinách živočišného původu
Ludmila ZÁLEŠÁKOVÁ -
Antibiotická rezistence u enterokoků izolovaných z potravin
Petra Hoffmannová -
Monitoring obsahu biogenních aminů ve vybraných fermentovaných potravinách živočišného původu
Ludmila ZÁLEŠÁKOVÁ -
Biogenní aminy v ovoci, zelenině a bramborech
Eva Pechlátová -
Biogenní aminy ve víně
Liana Leshchuk -
Izolace mikroorganizmů degradujících biogenní aminy
Simona Káčerová -
Izolace mikroorganizmů degradujících biogenní aminy z fermentovaných masných výrobků
Dagmar Bábková -
Biogenní aminy v produktech minipivovarů
Michaela SYMONOVÁ