Soli kyseliny L-glutamové a jejich možné nežádoucí účinky na lidský organismus – Markéta PŘEDOTOVÁ
Markéta PŘEDOTOVÁ
Bakalářská práce
Soli kyseliny L-glutamové a jejich možné nežádoucí účinky na lidský organismus
L-glutamic acid salts and their possible side effects on the human body
Anotace:
Soli L-glutamové kyseliny pro svou jedinečnou schopnost zlepšovat chuť pokrmů nabyly za poslední roky na popularitě. S rozšiřováním těchto přídatných látek do kuchyní po celém světě se začaly rozšiřovat i informace o jejich možné a dosti závažné toxicitě na lidský organismus. Bakalářská práce je založena na rešerši z převážně zahraniční odborné literatury, jejíž cílem je představit problematiku glutamátů …víceAbstract:
L-glutamic acid salts have gained popularity in recent years due to their unique ability to improve the taste of the food. With the spread of these food additives to kitchens around the world, information about their possible and quite serious toxicity to the human body have begun to spread. The bachelor thesis is based on a review of mostly foreign scientific articles, which aims to introduce the …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2022
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Pavel Krystyník, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
PŘEDOTOVÁ, Markéta. \textit{Soli kyseliny L-glutamové a jejich možné nežádoucí účinky na lidský organismus}. Online. Bakalářská práce. Ústí nad Labem: Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem, Přírodovědecká fakulta. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/7uya9g/.
Jak správně citovat práci
PŘEDOTOVÁ, Markéta. Soli kyseliny L-glutamové a jejich možné nežádoucí účinky na lidský organismus. Ústí nad Labem, 2022. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM. Přírodovědecká fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM, Přírodovědecká fakultaUNIVERZITA JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM
Přírodovědecká fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie / Toxikologie a analýza škodlivin
Práce na příbuzné téma
-
Aditivní látky v potravinách
Ilona HUMLOVÁ -
Konzervační látky prodlužující uchovatelnost potravin
Radka Koudelná -
Údržba malého dopravního letounu s využitím metodiky MSG-3
Helena Trefilová