Stanovení mykotoxinu patulinu ve vzorcích dětské výživy dostupné na českém trhu – Bc. Adéla Pacetti
Bc. Adéla Pacetti
Diplomová práce
Stanovení mykotoxinu patulinu ve vzorcích dětské výživy dostupné na českém trhu
Determination of mycotoxin patulin in baby food samples available on the Czech market
Anotace:
Hlavním cílem této diplomové práce bylo stanovení mykotoxinu patulinu v 50 vzorcích přesnídávek na bázi jablek, které jsou běžně dostupné v obchodní síti České republiky, dále vývoj a validace nové extrakční metody a separace mykotoxinu patulinu v dětské výživě na bázi jablek metodou HPLC-DAD. Patulin se vyskytuje nejčastěji v jablkách a výrobcích z nich, jako jsou šťávy, mošty, kompoty a pyré. Pokud …víceAbstract:
The main objective of this thesis was the determination of mycotoxin patulin in 50 samples of apple-based pyre, which are commonly available in the Czech Republic, as well as the development and validation of a new extraction method and separation of mycotoxin patulin in apple-based baby food by HPLC-DAD. Patulin is most commonly found in apples and apple products such as juices, musts, compotes …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 5. 2024
Identifikátor:
http://evskp.uhk.cz/eM8042
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 13. 6. 2024
- Vedoucí: RNDr. Jakub Toman, Ph.D.
- Oponent: Ivona Lhotská
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 14. 6. 2024 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Hradec KrálovéUniverzita Hradec Králové
Přírodovědecká fakultaMagisterský studijní program / obor:
Biologie a ekologie / Experimentální biologie
Práce na příbuzné téma
-
Kontaminace koření mykotoxinem ochratoxinem A v ČR
Veronika Frková
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Složky
Soubory
Kohout, J.
14. 6. 2024
Kohout, J.
14. 6. 2024