Igor Štěrba
Bakalářská práce
Italská gastronomie
Italian gastronomy
Anotace:
Hlavním cílem této bakalářské práce je provést komparaci italských regionů z hlediska gastronomie a nalézt shodné typické znaky pro všechny regiony. Tohoto cíle bylo dosaženo pomocí analýzy gastronomie jednotlivých regionů a deskripce typických italských surovin. V práci byly použity metody deskripce, analýzy a komparace. V teoretické části jsou vysvětleny pojmy jako gastronomie, enogastronomie a jsou …víceAbstract:
The main goal of this thesis is to make comparison of gastronomy in italian regions, find the typical characteristics for all of them. To achieve this goal there was made analysis of gastronomy Italian regions and description of typical raw material, which are used in Italian gastronomy. In theoretic part there are definitions of terms gastronomy and enogastronomy and description of typical products …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 11. 2014
Identifikátor:
http://is.vsh.cz/th/8846/vsh_b/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 20. 1. 2015
- Vedoucí: Ing. Blanka Zimáková
- Oponent: Ing. Zbyněk Vinš
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola hotelová v PrazeVysoká škola hotelová v Praze
Bakalářský studijní program / obor:
Gastronomie, hotelnictví a turismus / Hotelnictví
Práce na příbuzné téma
-
Veganská a vegetariánská gastronomie v Praze
Romana Míková -
Analýza francouzské gastronomie
Filip Kratochvíl