Bioaktivní obalový materiál na bázi hydrogelu pro agro produkty – Smarak Bandyopadhyay, M.Sc.
Smarak Bandyopadhyay, M.Sc.
Disertační práce
Bioaktivní obalový materiál na bázi hydrogelu pro agro produkty
Hydrogel-based bioactive food packaging material for agro products
Abstract:
Petroleum based food packaging materials increase the global carbon footprint due to their non-biodegradability. Moreover, the excessive use and improper disposal have caused enough harm to the aquatic and terrestrial lives. According to the European Parliament, the usage of single-use plastics (mainly used for food packaging) should be replaced with biodegradable packaging materias by 2022. Bio-based …víceAbstract:
Obalové materiály na bázi ropy zvyšují celosvětovou uhlíkovou stopu díky své biologické nerozložitelnosti. Jejich nadměrné používání a nesprávná likvidace navíc škodí vodním i suchozemským živočichům a obecně životnímu prostředí. Podle Evropského parlamentu by mělo být používání plastů na jedno použití do roku 2022 nahrazeno biologicky rozložitelným obalovým materiálem, a to zejména u potravinářských …více
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 7. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 27. 8. 2020
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Bandyopadhyay, Smarak. Bioaktivní obalový materiál na bázi hydrogelu pro agro produkty. Zlín, 2020. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáDoktorský studijní program / obor:
Chemistry and Materials Technology / Technology of Macromolecular Compounds
Práce na příbuzné téma
-
Obalové materiály jako možný zdroj kontaminace potravin
Anna Cecoi -
Způsoby balení potravin a jejich vliv na přítomnou mikroflóru
Michaela Urbánková -
Systémy aktivního balení potravin
Iveta Hošmánková -
Interakce mezi obalem a potravinou
Andrea Kosáčková -
Využití inteligentních a aktivních balících systémů v balení potravin
Radek TOBOLÍK -
Vývoj dočasných biopolymerních nosičů pro vybrané růstové faktory a zhodnocení jejich aktivity na hojení rány
Jakub Holoubek