Využití non-kultivačních metod ke studiu mikroflóry fermentovaných potravin a nápojů – Iveta Sokolová
Iveta Sokolová
Bakalářská práce
Využití non-kultivačních metod ke studiu mikroflóry fermentovaných potravin a nápojů
Application of Non-cultivation Methods to Investigate Microflora of Fermented Foods and Beverages
Anotace:
Téma této bakalářské práce zní Využití non-kultivačních metod ke studiu mikroflóry fermentovaných potravin a nápojů. Cílem mé bakalářské práce bylo seznámení s potravinami a působení mikroorganismů na ně, fermentovanými potravinami a nápoji a vyskytujících se mikroorganismů v nich. Využití kultivačních a non-kultivačních metod ke studiu mikroflóry těchto potravin. Mezi nejdůležitější nekultivační metody …víceAbstract:
The topic of the current thesis is The usage of non-cultivated methods to study of microorganism in fermented food and drinks. The aim of the current thesis was to familiarization with food and the influence of microorganism, fermented food and drink and occuring microorganism. The usage of cultivated and non-cultivated methods to study microorganism in that food. The most important non-cultivated …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2017
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
SOKOLOVÁ, Iveta. \textit{Využití non-kultivačních metod ke studiu mikroflóry fermentovaných potravin a nápojů}. Online. Bakalářská práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2017. Dostupné z: https://theses.cz/id/7zhm5b/.
Jak správně citovat práci
Sokolová, Iveta. Využití non-kultivačních metod ke studiu mikroflóry fermentovaných potravin a nápojů. Zlín, 2017. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Optimalizace metody pro izolaci DNA z fermentovaných masných výrobků
Lukáš Bednář -
Optimalizace metody pro izolaci DNA z fermentovaných masných výrobků
Lukáš Bednář -
Metody hodnocení biologických účinků vzdušných polutantů in vitro
Anna Žáková -
Identifikace mikroorganismů v gastroodpadu se zaměřením na kultivační metody
Soňa Procházková -
Metody identifikace \kur{"Arcobacter-like"} mikroorganismů
Leona Hofmeisterová -
Zavedení metody lyofilizace probiotických kultur pro výzkumné účely
Monika Drábková -
Metody a hygienický význam stanovení E.coli O157 v odpadních vodách
Lucie Kalendová -
Metody monitorující antimikrobiální účinky přírodních látek
Rudolf Kukla