Mgr. Marie Bojková
Diplomová práce
Lidová strava na Těšínsku
Folk Food in Tesinsko
Anotace:
Magisterská diplomová práce Lidová strava na Těšínsku studuje charakteristické prvky těšínského jídelníčku. Zabývá se jednotlivými faktory, které ovlivnily jeho vývoj. Těšínsko je velmi specifický region, kde se pouta ke starým tradicím udržela mnohem déle než v jiných oblastech. Důležitou roli zde sehrála zejména geografická odlehlost. Rozdílné přírodní podmínky daly ráz dvěma kulturním celkům, a …víceAbstract:
A subject matter of the diploma thesis Folk Food in Tesinsko are issues related to the characteristic features of alimentation in the region. The work deals with constituents that influenced its development. The Tesinsko region has a character of its own. Preservation of local traditions has been of considerebly longer standing than in other regions. A crucial influence in forming was that of geographical …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 1. 2007
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/n2xkz/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 24. 1. 2007
- Vedoucí: doc. PhDr. Martina Pavlicová, CSc.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Filozofická fakultaMasarykova univerzita
Filozofická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Humanitní studia / Etnologie