Bc. Nikola Kamenská

Bakalářská práce

Zinek v potravinách rostlinného původu

Zinc in foods of plant origin
Anotace:
Cílem této bakalářské práce je shrnout poznatky o zinku a jeho úloze v lidském těle. Dále zjistit množství zinku v potravinách rostlinného původu, faktory ovlivňující jeho biologickou dostupnost a jakou úpravou potravin se využitelnost zvýší nebo naopak sníží. Praktická část měla za cíl zjistit, zdali se liší obsah zinku ve vlasech mezi skupinou alternativně stravující a skupinou osob, které konzumují …více
Abstract:
The aim of this bacherol thesis is to summarize the knowledge of zinc and its role in human body. Furthemore to find out amount of zinc in plant based food. What factors influence a bioavailability of zinc and how to prepare food for enhanced the bioavailability. The aim of practical part was to find out, if content of zinc in hair differ between the alternative eating group and group of people, who …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 5. 2019

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 4. 6. 2019
  • Vedoucí: RNDr. Ondřej Zvěřina, Ph.D.
  • Oponent: Mgr. Filip Martiník

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakulta