Zinek v potravinách rostlinného původu – Bc. Nikola Kamenská
Bc. Nikola Kamenská
Bachelor's thesis
Zinek v potravinách rostlinného původu
Zinc in foods of plant origin
Anotácia:
Cílem této bakalářské práce je shrnout poznatky o zinku a jeho úloze v lidském těle. Dále zjistit množství zinku v potravinách rostlinného původu, faktory ovlivňující jeho biologickou dostupnost a jakou úpravou potravin se využitelnost zvýší nebo naopak sníží. Praktická část měla za cíl zjistit, zdali se liší obsah zinku ve vlasech mezi skupinou alternativně stravující a skupinou osob, které konzumují …viacAbstract:
The aim of this bacherol thesis is to summarize the knowledge of zinc and its role in human body. Furthemore to find out amount of zinc in plant based food. What factors influence a bioavailability of zinc and how to prepare food for enhanced the bioavailability. The aim of practical part was to find out, if content of zinc in hair differ between the alternative eating group and group of people, who …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 5. 2019
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/pqr5n/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 4. 6. 2019
- Vedúci: RNDr. Ondřej Zvěřina, Ph.D.
- Oponent: Mgr. Filip Martiník
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasaryk University
Faculty of MedicineBachelor programme / odbor:
Specializations in Health Science / Nutritive therapist
Práce na příbuzné téma
-
FUNKČNÍ POTRAVINY ROSTLINNÉHO PŮVODU A JEJICH VYUŽITÍ V GASTRONOMII
Veronika Václaviková -
Nové potraviny v Evropě
Martina Vysoudilová -
Potraviny bohaté na antioxidanty
Erika Zárubová -
Přírodní toxické látky v potravinách rostlinného původu
Adéla ZÁVODNÁ -
Možnosti využití netradičních a nových potravin rostlinného původu v zemích Evropského společenství v letech 2010-2022
Oksana KRAUS -
Hodnocení obsahu reziduí pesticidů v potravinách rostlinného původu dle požadavků obchodních řetězců
Lukáš Milisderfer -
Rezidua pesticidů v potravinách rostlinného původu
Lukáš Milisderfer -
Tvorba databáze nutričních hodnot potravin rostlinného původu s ohledem na jejich změny během úprav a skladování
Martin Kičmer