Zhodnocení rizik z masa volně žijící nutrie říční – Veronika Synková
Veronika Synková
Bakalářská práce
Zhodnocení rizik z masa volně žijící nutrie říční
Risk assessment of wild river nutria meat
Anotace:
Nutrie se na našem území vyskytují už několik desetiletí. V minulosti byl chov zaměřen na produkci kožek. Česká republika spolu s Polskem a Slovenskem byly považovány za významné producenty. V současné době však poptávka po kožkách klesla, což je ovlivněno do značné míry i ochránci zvířat. Z tohoto důvodu jsou kožky vesměs neprodejné a hlavním produktem chovů se stalo maso. Maso nutrií je jemné, lehce …víceAbstract:
Nutria have been present in our area for several decades. In the past, breeding was focused on the production of skins. The Czech Republic, together with Poland and Slovakia, was considered an important producer. At present, the demand for skins has declined, mainly due to animal welfare concerns. As a result, the skins are largely unmarketable and the meat has become the main product of the farm. …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 12. 6. 2024
- Vedoucí: Ing. Jan Slováček
- Oponent: Markéta Janík Piechowiczová, Bc. Ing.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program:
Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Králičí maso - zdroj cenných výživových látek
Martin Janulík -
Potravinová soběstačnost České republiky - vepřové maso
Olga Konšalová