Veronika Synková

Bakalářská práce

Zhodnocení rizik z masa volně žijící nutrie říční

Risk assessment of wild river nutria meat
Anotace:
Nutrie se na našem území vyskytují už několik desetiletí. V minulosti byl chov zaměřen na produkci kožek. Česká republika spolu s Polskem a Slovenskem byly považovány za významné producenty. V současné době však poptávka po kožkách klesla, což je ovlivněno do značné míry i ochránci zvířat. Z tohoto důvodu jsou kožky vesměs neprodejné a hlavním produktem chovů se stalo maso. Maso nutrií je jemné, lehce …více
Abstract:
Nutria have been present in our area for several decades. In the past, breeding was focused on the production of skins. The Czech Republic, together with Poland and Slovakia, was considered an important producer. At present, the demand for skins has declined, mainly due to animal welfare concerns. As a result, the skins are largely unmarketable and the meat has become the main product of the farm. …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 12. 6. 2024
  • Vedoucí: Ing. Jan Slováček
  • Oponent: Markéta Janík Piechowiczová, Bc. Ing.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program:
Technologie potravin

Práce na příbuzné téma