Vliv techniky krmení na charakteristiky svalových vláken kuřat – Bc. Veronika Snozová
Bc. Veronika Snozová
Master's thesis
Vliv techniky krmení na charakteristiky svalových vláken kuřat
The effect of feeding regime on muscle fibre characteristics in chickens
Abstract:
Jedním z nejčastěji konzumovaných druhů masa je kuřecí maso, a tak bývá jeho produkce spíše intenzivní se zaměřením na co nejlepší užitkovost při co nejnižších nákladech. Z těchto nákladů tvoří největší část krmiva. Je tedy snahou aplikovat ve výkrmu brojlerových kuřat nejúčinnější techniky krmení. Jelikož svalová vlákna jsou základní jednotkou svalu, změny na svalových vláknech se promítají v konečné …moreAbstract:
Chicken meat is one of the most consumed types of meat, thus its production is rather intensive with a focus on the best performance at the lowest cost. The bigest part of these costs is feed. In broiler chicken fattening is therefore an effort to apply the most effective feeding regimes. Since muscle fibers are the basic unit of muscle, changes in muscle fibers are reflected in the final chicken performance …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 4. 2021
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Darina Chodová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
SNOZOVÁ, Veronika. \textit{Vliv techniky krmení na charakteristiky svalových vláken kuřat}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2021. Available from: https://theses.cz/id/819ppa/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Animal Science / Animal Nutrition and Dietology
Theses on a related topic
- No theses on a related topic available.
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights