Kvalita masa perliček z různých systémů ustájení – Bc. Matěj Blecha
Bc. Matěj Blecha
Diplomová práce
Kvalita masa perliček z různých systémů ustájení
Meat quality of guineafowl’s from different housing systems
Anotace:
Perliččí maso je vhodnou alternativou ke kuřecímu a je považováno za velmi libové s nízkým zastoupením tuku. Avšak kvalita masa může být ovlivněna několika faktory. Mezi vnitřní faktory patří hlavně pohlaví, genotyp a věk zvířete. Mezi vnější faktory se může zařadit například výživa zvířat, stres vyvolaný před porážkou, biochemické změny, vady a mikrobiální kontaminaci masa, a především systémy ustájení …víceAbstract:
Guinea fowl’s meat is a suitable alternative to chicken. Guinea fowl’s meat is also considered very lean with a low fat content. However, the quality of the meat can be affected by several factors. Internal factors include mainly the sex, genotype, and age of the animal. External factors include animal nutrition, stress induced before slaughter, biochemical changes, defects and microbial contamination …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 16. 5. 2023
- Vedoucí: doc. Ing. Lukáš Zita, Ph.D.
- Oponent: Gabriela Dlouhá, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
BLECHA, Matěj. \textit{Kvalita masa perliček z~různých systémů ustájení}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/81sgz5/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Kvalita potravin a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Vliv systému ustájení králíků na výkrmnost a jatečnou hodnotu
Kateřina Folbrechtová -
Vliv restrikce krmiva na užitkovost a jatečnou hodnotu u pomalu rostoucích králíků
Klára Kubečková -
Vliv systému ustájení na kvalitu jatečného těla a charakteristiky svalového vlákna u brojlerových králíků
Karolína Hošková -
Klima školní třídy - fyzikální parametry
Lenka MAŇÁSKOVÁ -
Fyzikální parametry a charakteristika ultrazvukového pole v biologickém experimentu
Martin Sedlář -
Chemismus a fyzikální parametry rybníků během hydrologického roku
Světlana HUMMELOVÁ -
Kvalitativní parametry mražených krémů s mléčným základem
Tereza Šimková -
Chemicko-fyzikální parametry povrchových vod říční sítě na Novohradsku.
Tereza VESELÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva