Nové potenciální lektiny z luštěnin – Bc. Pavlína Potúčková
Bc. Pavlína Potúčková
Bakalářská práce
Nové potenciální lektiny z luštěnin
Potential novel lectins from legumes
Abstract:
Lectins are proteins of non-immune origin with the ability to recognize and reversibly bind sugars. These abilities are particularly useful in studies of complex sugars and structural changes on cell surfaces. In this thesis we focus on searching for potential novel lectins in chosen species of legumes – common bean (Phaseolus vulgaris), chickpea (Cicer arietinum), lentil (Lens culinaris), adzuki bean …víceAbstract:
Lektíny sú proteíny neimunitného pôvodu schopné rozpoznať a reverzibilne viazať sacharidy. Tieto schopnosti lektínov sú užitočné pri štúdiu komplexných sacharidov a pozorovaní štruktúrnych zmien na povrchu buniek. Táto práca sa zaoberá hľadaním nových potenciálnych lektínov vo vybraných druhoch strukovín – fazuľa obyčajná (Phaseolus vulgaris), cícer baraní (Cicer arietinum), šošovica jedlá (Lens culinaris …více
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 5. 2019
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/w6xqo/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 26. 6. 2019
- Vedoucí: Mgr. Lenka Malinovská, Ph.D., prof. RNDr. Michaela Wimmerová, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasarykova univerzita
Přírodovědecká fakultaBakalářský studijní program / obor:
Biochemie / Chemoinformatika a bioinformatika
Práce na příbuzné téma
-
Computational Study on Lectin-Carbohydrate Complexes
Navnit Kumar Mishra