Význam rostlinných nápojů z hlediska složení aminokyselin – Bc. Lucie Linhartová
Bc. Lucie Linhartová
Diplomová práce
Význam rostlinných nápojů z hlediska složení aminokyselin
The importance of plant beverages in terms of amino acid composition
Anotace:
Tato diplomová práce, nesoucí název Význam rostlinných nápojů z hlediska složení aminokyselin, je rozčleněna na dvě části – teoretickou a praktickou. V teoretické části jsou stručně popsány plodiny, ze kterých byly vyrobeny v domácích podmínkách rostlinné nápoje. Konkrétně se jednalo o hrách setý, merlík čilský, konopí seté a brukev řepku. Součástí teoretické části je také obecná charakteristika aminokyselin …víceAbstract:
This Master's thesis, titled Significance of Plant-Based Beverages in Terms of Amino Acid Composition, is divided into two parts - theoretical and practical. The theoretical part briefly describes the crops from which plant-based beverages were produced under home conditions. Specifically, these included peas, Chilean tarweed, hemp, and rapeseed. Also included in the theoretical part is a general characterization …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 22. 5. 2024
- Vedoucí: Ing. Vlastimil Mikšík, Ph.D.
- Oponent: Tereza Michlová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
LINHARTOVÁ, Lucie. \textit{Význam rostlinných nápojů z hlediska složení aminokyselin}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/848yk1/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Souběžný výskyt laktózové intolerance a intolerance bílkoviny kravského mléka v české populaci
Sára Marie NESTÁVALOVÁ -
Laktózová intolerance versus laktózová tolerance
Veronika Březková -
Laktózová intolerance v rodině: případová studie
Markéta Binková -
Laktózová intolerance a zařazování mléčných výrobků do jídelníčku
Nikola KÁCHOVÁ -
Probiotika a laktózová intolerance
Denisa Hrúzová -
Laktózová intolerance a možnost konzumace mléčných výrobků
Sára Šubrtová -
Laktózová intolerance a její genetická vyšetření
Nikola VYHLÍDALOVÁ -
Validace metody PCR-RFLP pro stanovení laktózové intolerance
Denisa PROSOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva