Kamila VLKOVÁ
Bachelor's thesis
Metody mikrobiální dekontaminace potravin
The methods of microbial decontamination
Abstract:
Potraviny rostlinného i živočišného původu podléhají mikrobiálnímu rozkladu. Mikrobiální dekontaminace se používá k potlačení či odstranění mikroorganizmů způsobujících kažení potravin a patogenních mikroorganizmů. Pro zabezpečení kvality a nezávadnosti potravin je z toho důvodu ošetřujeme různými postupy. Při chemickém ošetření se používají nejčastěji organické kyseliny a jejich soli. Do fyzikálních …moreAbstract:
Food of vegetable and animal origin is liable to microbial spoilage. Microbial decontamination is used for suppression or elimination of pathogens and microorganisms causing food spoilage by means of varied methods. The most commonly used chemical methods are organic acids and theirs salts. Physical methods include different types of radiance, temperature and drying. Bacteriocins are used as biological …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 6. 2008
Identifier:
5441
Thesis defence
- Date of defence: 20. 6. 2008
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
VLKOVÁ, Kamila. Metody mikrobiální dekontaminace potravin. Zlín, 2008. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 02. 06. 2008
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies
Theses on a related topic
-
Analýza a zkoušky dekontaminace mikroflory chlazených kuřat
Lenka ŠOUKALOVÁ -
Sledování účinků kyseliny sorbové a jejich solí na vybrané mikroorganizmy izolované z potravin
Silvie DAŇKOVÁ -
Údržnost "raw" potravin
Pavla Bočková -
Vliv snížení obsahu sodných iontů na údržnost a vlastnosti masných výrobků
Markéta Adamcová -
Vliv modelového pšeničného kvasu na strukturu střídy a údržnost pokusného pečiva
Anna Urešová -
Údržnost a nutriční hodnota rýže
Lukáš Snopek -
Aditivní látky - látky prodlužující údržnost potravin
Gabriela VOLKOVÁ -
Sledovanie údržnosti majonéz vo vzťahu k ich zloženiu
Lucia Klačmanová