Využití silic pro prodloužení skladovatelnosti chlazeného masa sumečka afrického – Bc. Matouš Kotrbatý
Bc. Matouš Kotrbatý
Master's thesis
Využití silic pro prodloužení skladovatelnosti chlazeného masa sumečka afrického
Use of essential oils to extend the shelf life African catfish fillets
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývala vlivem různých druhů silic, konkrétně silic tymiánu, hřebíčku a voňatky citronové, na skladovatelnost a senzorické vlastnosti chlazených rybích filetů sumečka afrického (Clarias gariepinus). Experimentální část práce zahrnovala kombinaci mikrobiologické a senzorické analýzy. Ošetření masa bylo připraveno ve dvou variantách. Konkrétně se jednalo o směsi silice s jílovými …moreAbstract:
This thesis investigated the effect of different types of essential oils, namely thyme, clove, and lemongrass, on the shelf life and sensory properties of chilled fish fillets of African catfish (Clarias gariepinus). The experimental part of the thesis involved a combination of microbiological and sensory analysis. The meat treatment was prepared in two variants. Specifically, these were mixtures of …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 27. 4. 2024
Thesis defence
- Date of defence: 21. 5. 2024
- Supervisor: doc. Ing. Pavel Klouček, Ph.D.
- Reader: Jan Mráz, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KOTRBATÝ, Matouš. \textit{Využití silic pro prodloužení skladovatelnosti chlazeného masa sumečka afrického}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2024. Available from: https://theses.cz/id/84jxa6/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Food Quality and Processing of Agricultural Products
Theses on a related topic
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights