Stanovení koncentrace kyseliny askorbové metodou cyklické voltametrie – Vojtěch ŠUSTAL
Vojtěch ŠUSTAL
Bakalářská práce
Stanovení koncentrace kyseliny askorbové metodou cyklické voltametrie
Determination of ascorbic acid concentration by the method of cyclic voltammetry
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá kvantitativním stanovením kyseliny askorbové. Všechny vzorky byly analyzovány metodou cyklické voltametrie pomocí přístroje EcaStat s využitím pracovní skleněné uhlíkové elektrody. Kyselina askorbová byla nejprve měřena ve třech různých vitamínových doplňcích. Měření bylo provedeno metodou kalibrační křivky a metodou přídavku standardu. Metodou kalibrační křivky byly …víceAbstract:
This bachelor thesis is concerned with the quantitative determination of ascorbic acid. All samples were analysed by cyclic voltammetry, using the EcaStat instrument, using a working glassy carbon electrode. Ascorbic acid was firstly measured in three different vitamin supplements. The measurements were carried out using the calibration curve method and the standard addition method. The calibration …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2023
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 5. 6. 2023
- Vedoucí: doc. RNDr. Roman Maršálek, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
ŠUSTAL, Vojtěch. Stanovení koncentrace kyseliny askorbové metodou cyklické voltametrie. Ostrava, 2023. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Přírodovědecká fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Přírodovědecká fakultaOSTRAVSKÁ UNIVERZITA
Přírodovědecká fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie / Chemie
Práce na příbuzné téma
-
Výukový projekt "Růže šípková" pro žáky 1. stupně ZŠ
Petra Zítková -
Stanovení kyseliny askorbové v plodech u volně rostoucí růže šípkové
Pavla Adamíková -
Možnosti využití šípků růže šípkové v potravinářství
Adéla Maráčková -
Bioaktivní látky růže šípkové
Mária Ďubašáková -
Studium bioaktivních látek růže šípkové
Patrik Konderla -
Využitie ruže šípovej pri výrobe ovocných vín
Zuzana Barnáková -
Stanovení účinku plodů šípkové růže (Rosa canina L.) na oxidační stabilitu čerstvých šťáv
Šárka Borová -
Studium přítomnosti fenolických látek a jejich antioxidační aktivity v potravinářských produktech s obsahem plodu šípkové růže (Rosa canina L.)
Vendula Hronová