Antibakteriální aktivita extraktů a silic z různých genotypů léčebného konopí (Cannabis sativa L.) – Lukáš Kořánek
Lukáš Kořánek
Master's thesis
Antibakteriální aktivita extraktů a silic z různých genotypů léčebného konopí (Cannabis sativa L.)
Antibacterial activity of extracts and essential oils from different genotypes of medical cannabis (Cannabis sativa L.)
Anotácia:
Konopí patří mezi nejdéle používané léčivé rostliny a bylo známo již lidmi v pravěku, kde bylo používáno jako tkanina. Široké uplatnění v medicíně začalo ve starověku, odkud se dochovalo i několik lékařských záznamů o použití. V současnosti stále existují kultury, které konopí běžně využívají pro své pozitvní léčebné účinky. I přes svůj široký léčebný potenciál je v současnosti však v mnoha zemích …viacAbstract:
Cannabis is one of the longest used medicinal plants and it was already known to mankind during the prehistoric times, where it was mainly used for fibre production. Wide spektrum of application s medicine began in antiquity. Several medical records of use have been preserved since that time. There are still places where cannabis is being used for its positive healing effects. Despite its wide therapeutic …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Anežka Janatová, Ph.D.
- Oponent: Boris Hučko, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KOŘÁNEK, Lukáš. \textit{Antibakteriální aktivita extraktů a silic z různých genotypů léčebného konopí (Cannabis sativa L.)}. Online. Diplomová práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/85nw8a/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Food and Nutrition
Práce na příbuzné téma
-
Antibakteriální aktivita a synergický potenciál fenolických sloučenin z kůry kořenů Morus alba
Gabriela Škovranová -
Antibakteriální aktivita konopných extraktů v různém stádiu zralosti
Jana Štěpánová -
Antibakteriální aktivita biosurfaktantů
Kateřina Vašíčková -
Antibakteriální aktivita stříbrných a zlatých nanočástic vytvořených pomocí extraktů z Vitis vinifera a Cannabis sativa
Martin Šivel -
Zelená syntéza kovových nanočástic pomocí extraktu z révy vinné a jejich antibakteriální aktivita
Alina Aliaskerova -
Antibakteriální aktivita přírodních polyfenolů
Kamila ZIMANOVÁ -
Biologická aktivita lipofosfonoxinů - nových antibakteriálních látek
Klára SIGMUNDOVÁ -
Antibakteriální aktivita semi-synteticky připravených lantibiotik
Ivana Jančarová
Názov
Vložil
Vložené
Práva