Bc. Stanislava Mitterová

Bakalářská práce

Rezíduá antibiotík v potravinách ako rizikový faktor

Residues of antibiotics in food as a risk factor
Abstract:
This bachelor thesis deals with the issue of residues of antibiotics in food as well as resulting health risks. Second part of current thesis describes individual classes of antibiotics that are used in raising livestock and can contaminate animal products. The practical part aims at perceptions of lay and professional public on this issue. The purpose of conducted questionnaire survey was to obtain …více
Abstract:
Táto bakalárska práca sa zaoberá problematikou rezíduí antibiotík v potravinách a zdravotnými rizikami vyplývajúcimi z ich prítomnosti. V druhej časti sú popísané jednotlivé triedy antibiotík, ktoré sú používané pri chove zvierat a ktoré sa môžu objaviť v živočíšnych produktoch ako kontaminanty. Praktická časť je zameraná na laickú a odbornú verejnosť, zastupovanú zdravotnickými študentami. Cieľom …více
 
 
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 5. 2017

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 4. 6. 2018
  • Vedoucí: Mgr. Aleš Peřina, Ph.D.
  • Oponent: doc. MUDr. Jan Šimůnek, CSc.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakulta