Biopotraviny a jejich postavení v potravinovém řetězci – Agáta Václavíková
Agáta Václavíková
Bakalářská práce
Biopotraviny a jejich postavení v potravinovém řetězci
Organic foods and their position in food chain
Anotace:
Cílem bakalářské práce bylo zjistit, zda má odlišný přístup ekologického zemědělství vliv na výslednou kvalitu mléka. Z množství kvalitativních parametrů byly studovány fyzikálně-chemické vlastnosti, obsah vápníku a těžkých kovů a přítomnost či množství mikroorganizmů. Mezi mléky pocházejícími z ekologického a konvenčního zemědělství se v žádném studovaném parametru nenacházel statisticky významný …víceAbstract:
The aim of the bachelor thesis was to find out whether the different approach of organic farming has an influence on the resulting milk quality. Among a number of quality parameters, physicochemical properties, calcium and heavy metal content and the presence or quantity of microorganisms were studied. There was no statistically significant difference between organic and conventional milk in any of …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 5. 2023
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Václavíková, Agáta. Biopotraviny a jejich postavení v potravinovém řetězci. Zlín, 2023. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Technologie a hodnocení potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Hodnocení odrůdového sortimentu mrkví v systému ekologického zemědělství
Anna Řičánková -
Senzorická jakost bio a konvenčních eidamských sýrů
Milan STEHLÍK -
Biopotraviny - základ pro rozvoj Eko zemědělství v jednotlivých regionech
Michal Zazvonil -
Analýza trhu biopotravin a trendů stravování v lokalitě Brno-město
Barbora Rybáriková -
Analýza trhu a dostupnost biopotravin v regionu Brno-venkov - Jihomoravský kraj
Petra Hladůvková -
Analýza trhu biopotravin
Aneta Meisnerová -
Analýza trhu s biopotravinami v České republice
Eliška Králová