Kvalita masa finálních hybridů prasat – Bc. Jana VONDRUŠKOVÁ
Bc. Jana VONDRUŠKOVÁ
Diplomová práce
Kvalita masa finálních hybridů prasat
Meat quality of final pig hybrids
Anotace:
Cílem diplomové práce bylo podat informace o vlivu genotypu a pohlaví na vybrané ukazatele kvality masa. Do sledování byly zařazeny kombinace finálních hybridů prasat (ČLxČBU)xBO, (ČLxČBU)x(BOxPn), (ČLxČBU)x(DxPn) a (ČLxČBU)x(BOxD) s vyrovnaným poměrem pohlaví (vepříci : prasničky). Nejvyšší obsah intramuskulárního tuku (2,15 %) byl zjištěn u kombinace (ČLxČBU)x(BOxD); vepříci (1,78 %) dosáhli vyššího …víceAbstract:
The aim of this thesis was to inform about pig genotypes and sex influencing selected traits of meat quality. Several combinations of the final pig hybrids (CLxCLW)xCLW-sire line, (CLxCLW)x(CLW-sire line x Pn), (CLxCLW)x(DxPn) and (CLxCLW)x(CLW-sire line x D)with balanced sex ratio (barrows : gilts). The highest intramuscular fat content (2,15 %) has been detected in the (CLxCLW)x(CLW-sire line x D …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2012
Zveřejnit od: 27. 4. 2012
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Naděžda Kernerová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
VONDRUŠKOVÁ, Jana. Kvalita masa finálních hybridů prasat. Č. Bud., 2012. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 27.4.2012
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 27. 4. 2012 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zemědělské inženýrství / Zemědělské inženýrství
Práce na příbuzné téma
-
Genetické markery kalpainy a kalpastatity a kvalita masa u různých druhů hospodářských zvířat
Filip Dytrt -
Kvalita masa z pohledu histochemických analýz
Zuzana Štemberková -
Produkce a kvalita masa drůbeže ze speciálních výkrmů
Anna Švecová -
Kvalita a technologie zpracování jehněčího a skopového masa
Adéla Zetková -
Produkce, kvalita a technologie zpracování králičího masa
Tereza Sekničková -
Mikrobiologická kvalita masa
Ria Collinsová -
Faktory ovlivňující kvalitu u vepřového masa
Liliana Kruntová -
Kvalita drůbežího masa ve vztahu ke způsobu produkce
Lucie KADLECOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva