Nikola Gruntorádová

Bachelor's thesis

Potraviny jako zdroj látek s analgetickým účinkem

Food as a Source of Compounds With Analgesic Effect
Anotácia:
Tato bakalářská práce se skládá ze dvou částí. První část práce je zaměřena na téma bolest, její historii, složky, druhy bolesti, ale také její léčbu. Léčba bolesti je popsána dle rozdělení na farmakologickou a nefarmakologickou terapii. Práce stručně popisuje, co jsou to potraviny, jejich historii a k čemu slouží. Druhá část obsahuje literární rešerši publikovaných studií v anglickém jazyce. Rešerše …viac
Abstract:
This bachelor thesis is consist of two parts. The first part is focused on pain, the history of pain, components, the types of pain and its treatments. The treatments of pain are described as pharmacological a non-pharmacological therapy. This thesis describes what the foodstuffs reperesent, their history and what they are used for. The second part of this thesis is a literary search of published studies …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 6. 2020
Zverejniť od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Gruntorádová, Nikola. Potraviny jako zdroj látek s analgetickým účinkem. Pardubice, 2020. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

University of Pardubice

Faculty of Chemical Technology

Bachelor programme / odbor:
Special Chemical and Biological Programmes / Laboratory Assistant

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.