Potraviny jako zdroj látek s analgetickým účinkem – Nikola Gruntorádová
Nikola Gruntorádová
Bachelor's thesis
Potraviny jako zdroj látek s analgetickým účinkem
Food as a Source of Compounds With Analgesic Effect
Anotácia:
Tato bakalářská práce se skládá ze dvou částí. První část práce je zaměřena na téma bolest, její historii, složky, druhy bolesti, ale také její léčbu. Léčba bolesti je popsána dle rozdělení na farmakologickou a nefarmakologickou terapii. Práce stručně popisuje, co jsou to potraviny, jejich historii a k čemu slouží. Druhá část obsahuje literární rešerši publikovaných studií v anglickém jazyce. Rešerše …viacAbstract:
This bachelor thesis is consist of two parts. The first part is focused on pain, the history of pain, components, the types of pain and its treatments. The treatments of pain are described as pharmacological a non-pharmacological therapy. This thesis describes what the foodstuffs reperesent, their history and what they are used for. The second part of this thesis is a literary search of published studies …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 6. 2020
Zverejniť od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Gruntorádová, Nikola. Potraviny jako zdroj látek s analgetickým účinkem. Pardubice, 2020. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / odbor:
Special Chemical and Biological Programmes / Laboratory Assistant
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.