Antioxidanty ve víně a jejich možné obsahové ovlivnění – Ing. Kateřina Mikešová
Ing. Kateřina Mikešová
Bakalářská práce
Antioxidanty ve víně a jejich možné obsahové ovlivnění
Possible Influence of Antioxidants Content in Wine
Anotace:
V přírodě existuje široká škála, tzv. přirozených antioxidantů, přičemž mezi nejvýznamnější patří fenolické látky. Kromě toho, že odpovídají za mnoho důležitých charakteristik vína- především za barvu a hořký či tříslovitý chuťový projev, rovněž vykazují výraznou proměnlivost ve struktuře, díky čemuž se rozdělují na neflavonoidy (hydroxybenzoové kyseliny, hydroxyskořicové kyseliny, stilbeny = resveratrol …víceAbstract:
In nature, there are a wide variety of natural antioxidants. The most important of them are phenolic compounds. These substances are responsible for many important characteristics of wine - especially for the color, bitterness and tannins taste. They also exhibit substantial variability in the structure, which makes it not to divide no-flavonoids (hydroxyethylbenzoic acid, hydroxycinnamic acids, stilbenes …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 5. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 22. 6. 2016
- Vedoucí: doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
- Oponent: Lenka Tomášková, Ing.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Sweatshops in Bangladesh: Problems connected with the working conditions and the environmental impact of garment factories
Kateřina Doležalová -
The impact of environmental conditions on young entrepreneurs' start-up activities
Daniela Blšáková -
The role of environmental factors in survival of Campylobacter jejuni in suboptimal conditions
Ekaterina Shagieva -
Významné antioxidanty a antioxidační aktivita v různě zbarvených hlízách odrůd brambor
Sebastian Holaza
Název
Vložil
Vloženo
Práva