Štěpánka Penčáková

Bachelor's thesis

Nanomateriály s enkapsulovanými biologicky aktivními látkami pro prodloužení trvanlivosti potravin

Nanomaterials with encapsulated biologically active compounds for extending the shelf life of food
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou nanomateriálů a jejich využití v potravinářství. Zaměřuje se na nanomateriály s enkapsulovanými biologicky aktivními látkami a aktivní obalové materiály s antimikrobiální aktivitou. Popisuje materiály vhodné pro syntézu těchto nanomateriálů a na metody, kterými může být syntéza uskutečněna. Praktická část této bakalářské práce se zaměřuje na syntézu …more
Abstract:
This bachelor thesis addresses the issue of nanomaterials and their utilization in the food industry. It focuses on nanomaterials with encapsulated biologically active compounds and active packaging materials with antimicrobial activity. It describes materials suitable for synthesizing these nanomaterials and the methods by which synthesis can be achieved. The practical part of this bachelor thesis …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 7. 5. 2024

Thesis defence

  • Date of defence: 11. 6. 2024
  • Supervisor: Ing. Zuzana Bytešníková, Ph.D.
  • Reader: Zdenka Fohlerová, externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Bachelor programme:
Food Technology

Theses on a related topic