Nanomateriály s enkapsulovanými biologicky aktivními látkami pro prodloužení trvanlivosti potravin – Štěpánka Penčáková
Štěpánka Penčáková
Bachelor's thesis
Nanomateriály s enkapsulovanými biologicky aktivními látkami pro prodloužení trvanlivosti potravin
Nanomaterials with encapsulated biologically active compounds for extending the shelf life of food
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou nanomateriálů a jejich využití v potravinářství. Zaměřuje se na nanomateriály s enkapsulovanými biologicky aktivními látkami a aktivní obalové materiály s antimikrobiální aktivitou. Popisuje materiály vhodné pro syntézu těchto nanomateriálů a na metody, kterými může být syntéza uskutečněna. Praktická část této bakalářské práce se zaměřuje na syntézu …moreAbstract:
This bachelor thesis addresses the issue of nanomaterials and their utilization in the food industry. It focuses on nanomaterials with encapsulated biologically active compounds and active packaging materials with antimicrobial activity. It describes materials suitable for synthesizing these nanomaterials and the methods by which synthesis can be achieved. The practical part of this bachelor thesis …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 7. 5. 2024
Thesis defence
- Date of defence: 11. 6. 2024
- Supervisor: Ing. Zuzana Bytešníková, Ph.D.
- Reader: Zdenka Fohlerová, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
PENČÁKOVÁ, Štěpánka. \textit{Nanomateriály s~enkapsulovanými biologicky aktivními látkami pro prodloužení trvanlivosti potravin}. Online. Bachelor's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2024. Available from: https://theses.cz/id/89s2cu/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme:
Food Technology
Theses on a related topic
-
Principy prodlužování trvanlivosti masných výrobků
Pavla Doleželová -
Use of Plant Extracts from Family Moraceae to Extend the Shelf Life of Meat
Karen Sovjáková