Štěpánka Penčáková

Bachelor's thesis

Nanomateriály s enkapsulovanými biologicky aktivními látkami pro prodloužení trvanlivosti potravin

Nanomaterials with encapsulated biologically active compounds for extending the shelf life of food
Anotácia:
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou nanomateriálů a jejich využití v potravinářství. Zaměřuje se na nanomateriály s enkapsulovanými biologicky aktivními látkami a aktivní obalové materiály s antimikrobiální aktivitou. Popisuje materiály vhodné pro syntézu těchto nanomateriálů a na metody, kterými může být syntéza uskutečněna. Praktická část této bakalářské práce se zaměřuje na syntézu …viac
Abstract:
This bachelor thesis addresses the issue of nanomaterials and their utilization in the food industry. It focuses on nanomaterials with encapsulated biologically active compounds and active packaging materials with antimicrobial activity. It describes materials suitable for synthesizing these nanomaterials and the methods by which synthesis can be achieved. The practical part of this bachelor thesis …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 5. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: Ing. Zuzana Bytešníková, Ph.D.
  • Oponent: Zdenka Fohlerová, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Bachelor programme:
Food Technology

Práce na příbuzné téma