Stanovení vitaminu E v suchých skořápkových plodech – Veronika Kudelová
Veronika Kudelová
Master's thesis
Stanovení vitaminu E v suchých skořápkových plodech
Determination of vitamin E in dry nuts
Abstract:
Suché skořápkové plody jsou výborným zdrojem řady makronutrientů a mikronutrientů. Velmi významný je především vysoký obsah rostlinných tuků, s nimiž souvisí také značný obsah vitaminu E, který patří do skupiny vitaminů rozpustných v tucích. Suché skořápkové plody jsou považovány za jeden z nejvýznamnějších zdrojů vitaminu E. Vitamin E je složen celkem z osmi forem -alfa, beta, gama, delta tokoferolů …moreAbstract:
Dry nuts are an excellent source of many of macronutrients and micronutrients. Very significant is mainly high content of vegetable fats which are associated with significant content of vitamin E. Vitamin E belongs to the fat-soluble vitamins. Dry nuts are considered as one of the most important sources of vitamin E. Vitamin E is composed of eight forms - alpha, beta, gamma, delta tocopherols and alpha …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 9. 4. 2015
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Alena Hejtmánková, CSc.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KUDELOVÁ, Veronika. \textit{Stanovení vitaminu E v suchých skořápkových plodech}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2015. Available from: https://theses.cz/id/89zdoq/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Nutrition and Foodstuffs / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Suché skořápkové plody jako zdroj vitaminů
Soňa Hermanová -
Tropické skořápkové plody a jejich nutriční hodnota
Terezie Baitlová -
Suché skořápkové plody ve výživě člověka
Iveta CHLEBIŠOVÁ -
Vláknité mikromycety jako kontaminanty sušeného ovoce a suchých skořápkových plodů.
Daniela Fabiánová -
Hodnocení mykotoxinů v suchých skořápkových plodech.
Hana Maturová -
Význam suchých skořápkových plodů ve výživě
Martina Suchá -
Využití moderních analytických technik pro hodnocení kvality suchých skořápkových plodů
Veronika Valerová -
Zastoupení vybraných minerálních látek v různých druzích suchých skořápkových plodů
Martina Suchá
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights