Přístupy ke studiu mikrobiální diverzity potravin – Ondřej Holas
Ondřej Holas
Bakalářská práce
Přístupy ke studiu mikrobiální diverzity potravin
Study Approaches of Microbial Diversity of Food
Anotace:
V přírodě vytváří mikroorganizmy mikrobiální společenstva, jejichž diverzita je typická druhovou bohatostí a relativním zastoupením druhů. Cílem bakalářské práce bylo popsat metody, které lze použít ke studiu mikrobiální diverzity potravin. V současnosti se stále více využívají metody bez potřeby kultivace. Mikrobiální diverzita potravin rostlinného a živočišného původu se zásadně odlišuje. V praktické …víceAbstract:
Microorganisms in nature create microbial communities, whose diversity is typical of the species richness and relative abundance of species. The aim of the thesis was to describe the methods that can be used to study microbial diversity of food. Currently, noncultivation methods are increasingly used. Microbial diversity of foods of plant and animal origin are fundamentally different. In the practical …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2015
Zveřejnit od: 4. 5. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Mgr. Magda Doležalová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Holas, Ondřej. Přístupy ke studiu mikrobiální diverzity potravin. Zlín, 2015. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 4.5.2015
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 4. 5. 2015 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.